Artist statement

Jeg har siden jeg var barn følt en længsel efter noget der fandtes et andet sted.

Da jeg blev ældre blev denne længsel til en søgen efter at finde det jeg længtes efter, hvilket førte mig vidt omkring. Noget endegyldigt svar fandt jeg aldrig, men langsomt fandt jeg ud af, at når jeg tegnede og brugte mit hoved og mine hænder samtidig,  kunne jeg skabe og udtrykke nogle af  alle de spørgsmål og drømme som optog mig.

​I dag er jeg er i mit kunstneriske arbejde optaget af eksistentielle temaer. Det moderne menneskets dobbelthed og splittelse, er et tilbagevendende omdrejningspunkt i mit virke.

​Mit formsprog er illustrativt, figurativt og naivt, hvor et fjernt eller drømmende udtryk ofte går igen i mine billeder. Med stærke referencer til Street art, ekspressionisme og Art brut. Jeg bliver draget af farver, mønstre og evnen til at forene det naive og humoristiske med det sårbare og tvetydige. Ord og tekst maser sig ofte på og fletter sig ind mellem mine tanker og mine billeder, ofte i samspil med musik og lyrik. ​

​Jeg arbejder hovedsageligt med akryl, tusch og tryk, men bliver konstant inspireret til at prøve nye udtryksformer og løse nye opgaver. Når jeg arbejder i små formater eller tegner oplever jeg et flow og en frihed der ofte er med til at føre mig videre i min kunstneriske proces.

 

Det er i mellemrummet mellem det indre og det ydre at  jeg søger svaret, eller stiller spørgsmålet...

"Christina Elvira Godsk maler denne psykiske- som fysiske tilstand på en ganske let, ubesværet og visuel stærk måde.  Kvaliteten er netop, at den kunstneriske udførelse fremstår enkelt, grafisk, æstetisk med stor dekorativ værdi.  Billedsproget er særegen. Christina Elvira Godsk er menneske kender. Kender sig selv på godt og ondt. Observationer og oplevelser gjort med stor indlevelse. Så meget nerve i billederne, og det på sådan en tvetydig måde. På en og samme tid kan de fremstå introvert, blufærdige, det stille dybe vand og så pludselig, pågående opmærksomheds krævende, med så meget på hjerte. Billedet taler først, når der er øjenkontakt.  Den nære relation og dialog er eksistentielt. At blive set og lyttet til i det virkelige liv. Opnå frihed gennem tanker og ord.

Christina Elvira Godsk er en stærk og modig maler. At slå op med et billede univers, som ikke lever op til samfundets normalitets- og skønheds idealer. De er menneskelige først og fremmest".

                                                                                                                            Poul Brasch

                                                                                                       Skribent ved kunstavisen 

Show More