top of page

 

CHRISTINA ELVIRA GODSK

Tekst by: Poul Brasch

Billedmager/Skribent

Som på en fugl søger de flakkende.

Øjnene sidder næsten på siden af hovedet og kan se hele vejen rundt. Naiv og håbefulde er de store øjne. Ikke helt sikker på verdenen, der ofte overrasker knap så troværdig og venligt. Usikker på egen rolle i livets store spil. Mest af alt et spil for galleriet. Symbolik er en stor del af Christina Elvira Godsks billede univers. Et enkelt billede kan sige en hel masse om hvordan vi alle har det. Følelser og længselsfulde tanker springer frem fra lærredet.

 Frihed er mest af alt bare et ord. Alle har en fugl i et sjælebur. Ikke alle kan bredde sin vinger ud, kvadratmeter er dyre og regler skal overholdes. Livet handler om arbejde, pension og velfungerende familieliv. Hvis ikke, må utilpasset en tur om Jobcentret, besøge en dating portal, få en snak med psykologen.  Så bliver alt normalt. 

Christina Elvira Godsk maler denne psykiske- som fysiske tilstand på en ganske let, ubesværet og visuel stærk måde.  Kvaliteten er netop, at den kunstneriske udførelse fremstår enkelt, grafisk, æstetisk med stor dekorativ værdi.  Billedsproget er særegen. Christina Elvira Godsk er menneske kender. Kender sig selv på godt og ondt. Observationer og oplevelser gjort med stor indlevelse. Så meget nerve i billederne, og det på sådan en tvetydig måde. På en og samme tid kan de fremstå introvert, blufærdige, det stille dybe vand og så pludselig, pågående opmærksomheds krævende, med så meget på hjerte. Billedet taler først, når der er øjenkontakt.  Den nære relation og dialog er eksistentielt. At blive set og lyttet til i det virkelige liv. Opnå frihed gennem tanker og ord.

Christina Elvira Godsk er en stærk og modig maler. At slå op med et billede univers, som ikke lever op til samfundets normalitets- og skønheds idealer. De er menneskelige først og fremmest.

 

120 x 100 cm Clear.JPG
120 x 100 cm Deep.JPG
bottom of page